Jaarlijks verspillen we een derde van de wereld voedsel productie. Dat heeft de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (VN), woensdag laten weten.
“Gezien de beperkte beschikbaarheid van natuurlijke bronnen is het effectiever om het verlies aan voedsel te beperken dan de voedselproductie te verhogen om de groeiende wereldbevolking te voeden”, aldus de FAO. Bijna een miljard mensen hebben tekort aan voedsel.
Het mislukken van oogsten en slechte infrastructuur zijn factoren waarom er veel voedsel verloren gaat in ontwikkelingslanden. De rijkere landen kampen met mensen die voedsel weggooien. In Europa en Noord-Amerika verspillen consumenten elk jaar tussen de 95 en 115 kilo voedsel.
Bron: ANP/Redactie, Parool, http://www.parool.nl/parool/nl/34/ETEN-DRINKEN/article/detail/2427288/2011/05/11/Ruim-miljard-ton-voedsel-verspild-per-jaar.dhtml
Plaats een reactie